Aquasolution: Ventilatie

Natte muren in de badkamer?
Onfrisse luchtjes in het toilet?
Afbladderende verf in de keuken?

In de kleinste ruimtes van uw huis krijgt u wel eens te maken met condensatie. Oorzaak? Koken in de keuken, douchen in de badkamer, … Als het vocht niet weg kan, zet het zich af op de muren. En dat beïnvloedt de luchtkwaliteit. Op langere termijn kunnen zelfs schimmels ontstaan.

Oplossing? Ventilatie in uw badkamer, keuken of toilet.

Schimmelvorming = gevaarlijk

Schimmels vormen een gevaar voor onze gezondheid. Ze tasten de luchtwegen aan en veroorzaken allergieën. Sommige schimmels scheiden zelfs extreem toxische stoffen uit die kanker kunnen veroorzaken. (Cfr. Onderzoek Universiteit Gent)

Reden genoeg om de oorzaken en gevolgen van schimmelvorming te bestrijden. Tips?

  1. Preventief: condensatie vermijden
  2. Correctief: schimmels verwijderen

Ventilatiesysteem zonder energieverlies

De klassieke ventilatie? Gewoon even de ramen opzetten. Maar in de winter koelt uw ruimte snel af en verliest u kostbare energie. Gaat het echt vriezen, dan blijft alles gewoon dicht en krijgt u muffe lucht. Zo ontstaat ook condensatie.

Oplossing? Ventileren zonder energie te verliezen. Met een professioneel ventilatiesysteem houdt u de lucht in de kleinste kamertjes van uw woning vers en op temperatuur. En op die manier blijft uw huis vrij van condensatie.

Aquasolution: onze ventilatiemogelijkheden

We verdelen kwalitatieve ventilatiesystemen van de betere merken. Informeer naar ons aanbod. We geven u graag meer advies.

Ventilatie expert?